Gastankweegschaal

Display toont aan hoe vol de gastank is

Omschrijving
In de Movie Cave (kelder waar ik films kijk, ga gamen, muziek luister) staat een gaskachel. Maar in de kelder is het donker en zie je het wijzertje op de gastank niet. Je weet niet wanneer je gastank leeg is. Vervelend als hij net leeg is als je midden in de winter een spannende film wil gaan kijken.

Om te weten hoe vol de tank is heeft de Movie Cave nu de beschikking over een display dat in procenten aangeeft hoe vol de tank is (0% = leeg, 100% = helemaal vol). De truc is dat een personenweegschaal waar de tank continu op staat het gewicht van de tank+inhoud doorgeeft aan een Arduino die dan de hoeveelheid gas in de tank uitrekent en op het display laat zien.
Instructies
Demonteer een personenweegschaal en sluit de sensoren aan op een HX711-printje. De uitgang van het printje naar A0 en A1 van de Arduino.
Sluit een 4-digit MAX711 display (ik gebruik deze en haal de eerste 4-digits eruit) aan op 4,5,6 (DIN, CLK, CS) van een Arduino.

Laat de kachel eerst branden totdat de tank leeg is en klik dan op de knop LEEG (knop aan pen 3). Vul de gastank en klik dan op de knop VOL (knop aan pen 8). Nu heeft de Arduino in zijn EEPROM-geheugen opgeslagen hoe zwaar de gastank is en laat hij op het display zien hoe vol (in procenten van 0 tot 100) de tank is.

De knoppen hebben verder geen nut meer. Dus ik had eigenlijk net zo goed een paar kleine tactile schakelaartjes kunnen gebruiken, maar jah.
Download