SMS-ontvanger

Laat een GPRS-shield automatisch TAN-codes invullen

Omschrijving
Een GPRS-shield ontvangt voor mij de SMS-sen met de TAN-code's van de ING bank die ik nodig heb bij het doen van iDEAL-betalingen. Elke ontvangen TAN-code wordt door een app op de computer op het clipboard gezet.
Zo hoef ik bij het invullen van de TAN-code alleen nog maar Ctrl+V te typen.

De buzzer aan pen 11 van de Uno gaat piepen zodra er een SMS met een TAN-code is ontvangen.

Nawoord
Een eerste prototype met een EspDuino (die dan de TAN-code via een webserver aan zou bieden waardoor de TAN-code helemaal automatisch (met GreaseMonkey) ingevult zou kunnen worden is helaas mislukt, vandaar bovenstaande oplossing.

Tegengekomen problemen bij dit eerste prototype:
EspDuino resette zichzelf steeds.
Ik dacht eerst dat dit aan de voeding lag (dat deze te weinig stroom kon leveren) maar het bleek aan de logische niveau's te liggen: hij kon niet tegen 5V van het GPRS aan zijn datapennen (EspDuino gaf 3,3V bij logisch HIGH).
Logic converer
Logic converter ingezet. Werkte niet goed samen met de EspDuino. Daarom uiteindelijk besloten om een gewone Uno te nemen die met de USB-poort verbonden wordt.

Instructies
GPRS-board en Arduino Uno zijn met elkaar verbonden met draden. Let op: aan de kant van het GRPS-board dienen de TXD, GND en RXD gesoldeerd te worden (zie bovenaan op de foto van de proefopstelling). In mijn geval is pen 8 van de Uno ook nog verbonden met pen 9 van het GPRS-board (in de rode header).

Draadbrug R13 van het GPRS-board is gesoldeerd. Die is normaliter open maar heb ik dus kortgesloten. Hierdoor kan de Arduino Uno het GRPS-board zelf aanzetten (zodat je niet op het schakelaartje van het GPRS-board hoeft te drukken).

De C#-app voor op de computer maakt verbinding met de Uno d.m.v. de Uno's USB-kabel. In het configuratiebestand App.Config kun je de COM-poort instellen. De app nestelt zich in de taakbalk (tray icon area).
Download