Retro artiest-scherm

Muziek terwijl u werkt "uit" 'n transistorradio

Omschrijving
Ik luister vaak naar muziek, vooral naar (gedigitaliseerde) verzamel-LP's met muziek uit de jaren 60. Meestal zit ik dan achter de computer te werken.
Dan hoor ik ineens een leuke artiest en wil ik weten wie dat is. Ik alt-tab dan niet naar Winamp want dat onderbreekt mijn werk: ik ben vaak net iets te geconcentreerd bezig.

Oplossing: een klein LCD-tje toont de artiest van het huidige nummer dat afgespeeld wordt.

Dit is één van mijn betere projecten tot nu toe. Klaar binnen een paar uur en met een bare minimum aan onderdelen en gereedschappen. Benodigdheden: 1 schroef en een paar druppels hot glue.

Een C#-programma draait op de achtergrond en leest simpelweg de caption (titel) van Winamp uit en stuurt dat door naar de Arduino.
Instructies
Dit is een project dat technisch supersimpel is en (daardoor?) veel voldoening geeft, elke dag dat ik het gebruik. Had ik veel eerder moeten maken.

Het schema bestaat uit een Arduino en een LCD. Meer niet.

De behuizing wilde ik eerst gewoon 3D-printen, maar ik had nog een oude transistorradio liggen. Nou ja radio. Het ding was door de vorige eigenaar al half gesloopt.

Origineel een mooie radio want de schaalverdeling van de afstemming toont de golflengte in meter en de frequentie in kc/s (kilo cycles per second). Hij was wel flink beschadigd. Batterijen hadden gelekt, het mechaniek van de afstemming was verdwenen en aan de voorkant zat een lelijk gat.
Ik heb dat gat dan maar wat groter gedremeld en er met hot glue een LCD achter geplakt. Een Arduino monteerde ik met 1 schroef stevig vast.
Download