Crazy Cam: webcam die kan bewegen

Webcam gemonteerd op verticaal bewegende constructie

Omschrijving
Om mijn 3D-printer in de gaten te houden als ik niet thuis ben heb ik een webcam gemonteerd op een Makerbeamconstructie. Met een speciale website kan ik de camera op en neer bewegen om zo altijd een goed beeld van de print te hebben.
Systeemarchitectuur: op de PC draait een lokale kleine server (gemaakt in C# met HttpListener) die luistert naar een gehoste website (ASP.NET). Die website geeft een signaal naar de op mijn PC draaiende server om de camera omhoog/omlaag te bewegen. Die lokale server stuurt dan een commando naar de seriële poort waar de Arduino aan hangt. De Arduino leest aan zijn kant de seriële poort uit en bestuurt de stappenmotor.
De Arduino leest ook twee push buttons uit dien dienen als eindstop, de Arduino kan zo de motor automatisch stoppen.
Instructies
Maak een constructie van Makerbeam met een tandstang die je monteert op de stappenmotoras. De eindstops boven en beneden bestaan uit push buttons. Zowel de houders van de push buttons als de houder van de webcam zijn geprint met de 3D-printer.
Het bestand "platform" (zowel .STL als OpenScad) is door mij ontworpen om mijn webcam - een TPLINK NC250 - vast te houden.
Download