Pratende doodskop

Doodskop gaat praten als er een nieuwe mail, tweet of Facebookbericht binnenkomt

Omschrijving
Mijn doodskop is gekoppeld aan de PC en gaat praten zodra het mooi weer wordt, een tweet binnenkomt, of wat ik maar wil. Als hij praat beweegt zijn kaak en lichten zijn ogen op (zijn ogen bestaan uit twee black light LED's).
Instructies
Nodig: een doodskop (kopen in een gadgetshop), Arduino, 9G servo en een standaard (zelf printen, zie onderstaand STL- of OpenScad-bestand).

De servo is aan de binnenkant van de doodskop vastgezet met een kabelbindertje. Aan de servo-arm zit een ijzerdraadje dat de kaak van de doodskop op en neer kan bewegen zodat het lijkt alsof hij praat. In de ogen zitten 2 LED's die vervaarlijk oplichten.

Op de Arduino draait een sketch die de servo bestuurt en de LED's op laat lichten. De PC maakt het spreekgeluid. Dit gaat met een simpele C#-applicatie. De uitspraken die de doodskop doet zijn gemaakt door op Fluency.nl (met Chrome, niet met Firefox) eerst de tekst met de stem van "Arthur" te laten uitspreken. Deze uitspraak als audio met Audacity opnemen.
Vervolgens met Audacity twee nabewerkingen doen: 1) Galm toevoegen en 2) Toonhoogte veranderen (zet hierbij in het veld Halve tonen de waarde -4 - zie ook één van foto's).
Download